Meny

Tack

22 jul, 2017

Den 15-16 juli arrangerade vi Karlstad Triathlon för sjätte året. Från att första året ha simmat i Klarälven med start och mål vid Löfbergs Arena har vi idag vårt epicentrum i Mariebergsskogen som vi är mycket glada över. En nyhet för årets lopp var ”Cramorampen” som var uppgång efter simningen. Vi fick mycket positiv respons från både deltagare och publik då löpningen efter simningen blev kortare och simningen blev mer publikvänlig.

 Nytt deltagar rekord, 225 anmälda till sprint, Olympisk och medel distanserna. Det var trevlig att se våra återkommande vänner på startlinjen igen och vi stiftade bekantskap med nya deltagare som vi hoppas gillade loppet och Karlstad. Hos oss hittar vi personer som testar triathlon för första gången som kör i samma lopp som den mer vana och elit triathleten.

På lördag sken solen som alltid? i Karlstad. Vattnet höll 20C och den flacka cykel o löpningen hade en svag vind som var skön. Många personliga rekord sattes och många första gångs triathleter ville köra igen.
Söndagen bjöd på utmanande väder. Vattnet höll samma temp, men till cyklingen tilltog regnet och vinden. Frusna triathleter med kalla händer tog sig genom 9 mil cykling för att sen äntligen! få börja springa.
Jag var helt tagen av alla prestationer rakt igenom. Triathleter är tuffa alltså! Det är en skön gemenskap i hela communityn och det var härligt att se alla pusha varandra under söndagen med det vädret som rådde” – säger Magnus Norman, tidigare nummer 2 tennisspelare i världen och idag en av arrangörerna av Karlstad Triathlon.

 Många fina tider och imponerande insatser i det fostrande vädret. I mål sken alla upp och gav oss arrangörer värme, svett och skratt.

TACK alla deltagare som simmade, cyklade och sprang. Som svettades, frös och var fulla av eufori när ni korsade mållinjen.

 Vi vill tacka Salming Running och ser fram emot att ha er här nästa år. Vi vill också rikta ett särskilt tack till funktionärerna. Linda Keller och hennes team i sekretariatet som tog hand om alla deltagare vid incheckning och som serverade korv från Hemgården, lättöl från Wermlands Brygghus och Vitamin Well Plus efter loppet. Tack också till Löfbergs, till ICA MAXI och till Team Sportia.

 ”Vi vill i år rikta ett speciellt tack till alla härliga föräldrar, ledare och ungdomar från FBK Karlstad fotboll som gjorde ett fantastiskt jobb utmed banan trots sämre väder på söndagen med ihållande regn och kalla vindar. De tävlande öste beröm över er!” – säger Pär Johansson som är grundare och arrangerat Karlstad triathlon alla år sedan starten.

 Nu ser vi fram emot att utveckla loppen och att välkomna alla vänner igen 2018!

Ha en skön sommar önskar vi på CAPA Karlstad med Pär och Magnus i spetsen

Samarbetspartners