Meny

Hon simmar 6800m, cyklar 150km och springer 36km!

28 jun, 2017

Therese Malakow. En rätt vanlig tjej. Men ändå inte. Vi har haft Therese och hennes man Andreas hos oss på i stort sett alla tävlingar vi arrangerat genom åren. Lägg då till att dom bor i Linköping, en sisådär 20 mil från Karlstad. Enkel resa.
Therese och Andreas har ofta eller alltid en nummerlapp på sig när vi ses. Dom är svettiga, trötta, törstiga, i rörelse och alltid lika glada och bjuder på sig själva. Dom sprider glädje omkring sig.

I år tar gör Therese något unikt, som bara en person har gjort förut. Hon deltar i Karlstadsimmet långa distans, Karlstad Triathlon sprint, Karlstad Triathlon Olympisk och avslutar med Karlstad Triathlon medeldistans. Det blir totalt 6800meter simning, 150km cykling och 36km löpning under fredag-söndag.
Förutom att det är en insats som det är värt att skriva hem om så ”fraktar” Therese omkring på en pacemaker. Ja du läste rätt. En pacemaker.
Insatsen att göra alla distanser under fredag till söndag är en sak, men inställningen hon har, att de begränsningar en pacemaker skulle kunna ge, inte  begränsar henne är det vi är ruskigt imponerade av. Rörelse får oss att må så mycket bättre, det säger all forskning.
Sen behöver man inte göra som Therese att köra alla distanserna, men bara det att inse att hennes ”begränsningar” inte begränsar henne är imponerande. Sen att hon är en fantastik människa är bara en bonus.

Du kan följa Therese och hennes äventyr här: Therese blogg

Samarbetspartners