Meny

Emma Igelström kommer till Karlstad Triathlon

26 maj, 2017

CAPA Karlstad är glada och stolta att Emma Igelström har valt att komma och tävla hos oss. Karlstad Triathlon går 15-16 juli med växlingsområde i Mariebergsskogen.

– Emma kommer och kör den Olympiska distansen berättar Magnus Norman från CAPA. Det är 1500m simning följt av 40km cykling och sedan 10km löpning innan hon och de övriga går i mål inne i Mariebergsskogen fortsätter Magnus.

– Den Olympiska distansen går på lördag med start klockan 13.00 säger Pär Johansson som är den andra delen av arrangerade CAPA. Vi har en sprint distans på morgonen och på söndag kör vi medeldistans som är den längsta av våra distanser berättar Pär.

Emma gjorde sig känd som simmare och har tagit bland annat fyra VM-guld och tolv! EM-guld. Hon var den första kvinnliga simmaren som gick under 30 sekunder på 50m bröstsim, det skedde i Moskva 2002.

På senare år har Emma börjat med triathlon, en sport som hon stortrivs med. Under Ironman i Sydafrika i början av april kvalade Emma till Ironman på Hawaii.
– Det var ett mål jag hade att kvala dit och visst tränar jag mycket, men jag ser till ha balans i livet också. Det ska bli superkul att komma till Karlstad och köra, jag har hört mycket om tävlingen och att den är riktigt bra. Jag uppskattar verkligen små lokala tävlingar som Karlstad Triathlon, det blir lätt ”familjärt” där bland de som tävlar där har jag hört.
– Jag har inget att bevisa, jag har varit bäst i Världen i simning och nu kan jag bara göra det som är kul, som att komma till Karlstad Triathlon avslutar Emma.

Samarbetspartners