Meny

Banan och vattentemperatur

22 jun, 2015

Det diskuteras på många håll idag om vattentemperatur. Det är ett stundande VM i Motala och vattnet är kallt. Det spekuleras om simning, inte simning, förkortad simning. Samma diskussion förs kring andra triathlon tävlingar som går inom den närmaste tiden.
Vattnet i Mariebergsviken är redan nu behagligt, vi provsimmade under helgen. Med andra ord så kommer vi att genomföra alla simningar som planerat, och du kan komma hit utan att riskera att distanserna kortas eller förändras i sista stund. För dig som inte provat triathlon förut eller inte är så van att simma i öppet vatten så kan du vara lugn. Vattnet i Mariebergsviken är förutom temperaturen lugnt, även när det blåser.

Under lördagen så är stora delar av cyklingen helt bilfri, när du passerat infarten till Sommaro golfbana och cyklar ut mot Hammarö så är cykelsträckan fri från bilar. Detta gäller tills du passerat samma infart påväg tillbaka.

Löpningen är flack, asfalterad och lättlöpt, och du kommer att få en skön kick av de åskådare som står längs vägen och hejar på dig. Det är med andra ord en snabb bana, oavsett om du är van triathlon eller provar för första gången.

 

Sprint00017

Samarbetspartners